Praktické odkazy

Kontakt

Mám záujem o ponuku
zaslať dopyt

Na stiahnutie

Dotazník spokojnosti
vyplniť dotazník

Sledujte nás

RI OKNA
RI_OKNA_story_big_penzion_Jurasek_1

Penzión Jurášek, Kunčice pod Ondrejníkom v Beskydoch

Autor: Daniś Wolek Architektura s.r.o.

Foto: archiv RI OKNA

Hory už dávno nie sú zdobené len tradičnými drevenými zrubmi, na videnie sa nám ponúkajú aj moderné stavby, ktoré poskytujú ten najvyšší komfort a inšpirujú sa jednoduchými materiálmi. Drevo, kameň, sklo krásne zapadnú do malebnej krajiny a navodia stavbe útulný rustikálny ráz. Jedna z nich je Penzión Jurášek, v Kunčiciach pod Ondřejníkom.

Vznikol prestavbou hospodárskej budovy, podobne ako Homutov statok na Kokořínsku. Meno získal podľa zbojníka Jiřího Juráška, prezývaného Juráš. Ten bol pravá ruka legendárneho zbojníka Ondráša, sliezskeho Jánošíka, ktorý zomrel rukou svojho druha. Mal za to dostať grunt. Pretože však v zbojničení ďalej pokračoval, bol za to potrestaný popravou.

Objekt slúžil od 70. rokov ako rekreačné ozdravné stredisko. V roku 1997 kompletne vyhorel, o 4 roky neskôr sa znovu postavil. V roku 2014 ho kúpil súčasný majiteľ, ktorý nechal vybudovať rekonštrukciu obvodového plášťa na nosnej oceľovej konštrukcii. Na pozemku nechal vybudovať dizajnovú skalku, pergolu a postaral sa o krásne jazierka, kam sa napojilo filtračné zariadenie.

O niekoľko rokov neskôr sa k budove pripojil objekt zvaný Malý Jurášek, ktorý má rovnakú architektúru, ako hlavná budova. Najvýraznejším rysom, ktorý dodáva stavbe príjemnú atmosféru je, okrem veľkých presklených plôch a už spomínaných materiálov, klasický obklad z tepelne upravenej severskej borovice a strecha z pálených škridiel.

Interiér budovy je tvorený exkluzívnym dizajnom od vstupného foyeru až k vašej izbe. Štvorhviezdičkový penzión ponúka svojim hosťom nadštandardné služby. K tomuto typu novodobých drevostavieb sú často pripojené luxusné SPA, dekorované krásnymi mozaikami. V tomto areáli boli použité materiály od známej španielskej značky HISBALIT. Ďalej sme osadili elegantné hliníkové okná, ktoré vynikajú prakticky neobmedzenou životnosťou aj v horských podmienkach. Okrem návštevy kúpeľov si môžu návštevníci oddýchnuť vo fínskej saune alebo samostatne položenej vírivke s výhľadom na úchvatné Beskydy.

Autor: Daniś Wolek Architektura s.r.o.
Realizácia:
2015 – 2016
Foto:
archív RI OKNA

RI magazín našich referencií

Príbeh spoločnosti RI OKNÁ, produktové katalógy, príbehy z realizácií – všetko na jednom mieste.

Ďalšie referencie

Mám záujem
o ponuku

Zadajte nezáväzný dopyt, na základe ktorého Vám naši špecialisti zostavia individuálnu cenovú ponuku podľa Vašich požiadavkov a prianí.