Praktické odkazy

Kontakt

Mám záujem o ponuku
zaslať dopyt

Na stiahnutie

Dotazník spokojnosti
vyplniť dotazník

Sledujte nás

RI OKNA
RI_OKNA_story_big_KD_Hodonin_1

Kultúrny dom v Hodoníne

Autor: Adam Rujbr Architects s.r.o.

Foto: doplnit

Kultúrny dom v Hodoníne vznikol v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Tunajší občania s ním už neboli príliš spokojní, pretože štandardy na používanie verejných budov sa počas tých 50 rokov posunili. Rekonštrukcia sa opierala hlavne o obmenu obvodného plášťa, zvýšenie energetickej úspornosti a celkového komfortu návštevníkov.

Nová fasáda dodáva budove novodobý vzhľad. Vizuálne úpravy sú pritom vykonané veľmi citlivo kvôli prísnym reguláciám, aby bol zachovaný štýl budovy vo vzťahu k svojmu prostrediu. Na fasádnu konštrukciu sa použili moderné materiály s vláknocementovým a kamenným obkladom.

Na prízemí budovy bol na konštrukciu s vetranou vzduchovou medzerou použitý obklad z vláknocementových dosiek Cembrit, ktorý má výborné izolačné vlastnosti a dlhú životnosť. Od prvého poschodia je stavba omietnutá na bielo. Pri schodisku sa mení ako farba, tak aj štruktúra dosiek. Môžeme tu vidieť nepravidelne položené dosky v antracitovej farbe, ktoré decentne oživujú vzhľad. Zaujímavé riešenie LED pásov medzi doskami dodávajú stavbe na hravosti. Nad vstupom do centra je umiestnené náladové osvetlenie, vďaka ktorým ľahšie trafíte do tých správnych dverí.

Celý priestor pri hlavnom schodisku je totiž celý zasklený. Stredne tmavá farba hliníkových okien a dverí udáva stavbe dynamickejší ráz a pevne ohraničené okraje, a zároveň nevytvára silný kontrast.

Budova má tri podlažia a občania so zníženou schopnosťou pohybu sa nemohli dostať všade. Preto sa ďalej muselo vytvoriť nové rozloženie objektu a bezbariérové ​​vstupy do všetkých častí objektu.

Zrekonštruoval sa aj celý interiér. Kultúrny dom má multifunkčné využitie a rôzne aktivity sa môžu pretínať. V nadväznosti na to sa muselo premeniť celkové rozloženie miestností. Tak môže byť pre verejnosť otvorených čo najviac možných priestorov. Navyše sa tým uľahčil chod zariadenia. Ďalej sa navýšili kapacity divadelných sál, zväčšil sa počet sedadiel a hĺbka hľadiska.

Kultúrny dom v Hodoníne je živý príklad toho, že v detailoch je krása. Práve vďaka detailom, ktoré si na prvý pohľad neuvedomíme, sa premenil na objekt rovný moderným a pohodlným novostavbám.

Autor: Adam Rujbr Architects
Realizácia: 2014
Foto: archív RI OKNA

RI magazín našich referencií

Príbeh spoločnosti RI OKNÁ, produktové katalógy, príbehy z realizácií – všetko na jednom mieste.

Ďalšie referencie

Mám záujem
o ponuku

Zadajte nezáväzný dopyt, na základe ktorého Vám naši špecialisti zostavia individuálnu cenovú ponuku podľa Vašich požiadavkov a prianí.